Un mètode d’entrenament creat per Carles Romagosa i David Hernández

Estem segurs que has sentit a parlar d’ell en un moment o altre. Efectivament, ens referim al mètode Ekkono. Una dinàmica d’entrenament creada per Carles Romagosa i David Hernández que cada cop compta amb més seguidors vistos els seus bons resultats. No obstant, és molt probable que no tinguis del tot clar quines són les característiques d’aquest mètode. Per això, volem aprofitar aquest article per aclarir-te alguns dubtes sobre aquesta dinàmica i permetre’t resoldre alguns dels teus principals dubtes envers aquesta forma d’entrenament. Segueix llegint per conèixer més sobre el mètode Ekkono!

Crear jugadors intel·ligents

Una de les finalitats del mètode Ekkono és la creació de jugadors intel·ligents. I per aconseguir-ho, Ekkono proposa entrenar en base a situacions jugades d’una manera lúdica i adaptades al context real de joc. En aquest sentit, també es dóna molta importància al treball de la percepció. És a dir, què mirar, quan mirar i com mirar. Un fet clau tenint en compte que el jugador disposa de la pilota només un 1% del temps de joc. D’aquesta manera, si no treballem unes bones habilitats perceptives, serà realment complicat prendre decisions encertades i, posteriorment, executar-les amb bons resultats.  

Jugadors intel·ligents

T

Percepció de la situació

N

Decisions encertades

Reflexió, anàlisi i aprenentatge

En certes ocasions podem arribar a pensar que els bons resultats d’un equip es basen exclusivament tant en la seva forma con en les seves habilitats físiques. No obstant, aquest plantejament queda molt lluny de la realitat. És per això que Ekkono també proposa entrenar mitjançant preguntes per fomentar la reflexió, anàlisi i aprenentatge significatiu dels jugadors. A més a més, el mètode es recolza damunt d’un extens coneixement dels continguts d’entrenament més apropiats per a cada edat i tenint en compte les seves capacitats cognitives i les demandes del futbol modern.

Així mateix, com bé hem comentat, el mètode Ekkono es troba en constant expansió. En l’actualitat, i segons les dades més recents, és utilitzat per més de quaranta clubs professionals i federacions futbolístiques arrel del món. En definitiva, es tracta d’un mètode que ajuda a l’equip a entendre millor el joc millorant les capacitats congitives, el que es tradueix en resultats realment positius envers el joc. 

 

 

Open chat
Vols jugar a l'Athletic Matadeperenc?
Hola 😄, quan puc venir a entrenar amb l'ATM?