MèTODE ESPORTIU

Coneix com treballem a nivell esportiu. La nostra metodologia, les nostres àrees de treball i la organització interna.

Mètode #ekkono: Jugadors intel·ligents

#EKKONO

Ekkono és un mètode d’entrenament creat per Carles Romagosa i David Hernández i utilitzat a molts clubs professionals (PSG o Göteborg entre ells), l’objectiu del qual és crear jugadors intel·ligents. Per aconseguir-ho, Ekkono proposa entrenar situacions jugades d’una manera lúdica i adaptades al context real de joc. A més, Ekkono dóna molta importància al treball de la percepció (què mirar, quan mirar i com mirar), ja que el jugador disposa de la pilota només un 1% del temps de joc. Si no tenim unes bones habilitats perceptives, serà molt complicat prendre decisions encertades i després executar-les. A més, Ekkono també proposa entrenar mitjançant preguntes per fomentar la reflexió, anàlisi i aprenentatge significatiu dels jugadors. Per últim, el mètode Ekkono es recolza damunt d’un extens coneixement dels continguts d’entrenament més apropiats per a cada edat i tenint en compte les seves capacitats cognitives i les demandes del futbol modern.

 

JOC

Busquem realitzar jocs com a estratègies didàctiques oreferents per aprendre a jugar a futbol.

Aquests jocs tenen com a objectiu crear un entorn d’aprenentatge òptim per el jugador, en el qual aparegui un problema que aquest haurà de solucionar.

PERCEPCIÓ

És important que els jugadors rebin informació rellevant del joc mentre no tenen la pilota.

Per això, prèviament a rebre la pilota serà important saber com i quina informació busquem, amb estratègies com la orientació corporal i la recerca activa d’informació.

u

PREGUNTES

Una vegada garantitzat un context òptim i provocant un problema específic en el joc, realitzarem preguntes durant el procés.

D’aquesta manera provocarem que els jugadors aconsegueixin identificar el problema, aprendre d’aquest i trobar solucions.

CONCEPTES

És imprescindible que els nostres jugadors acabin l’entrenament havent après conceptes sobre els continguts del joc.

Per això, la planificació dels continguts a treballar amb el jugador ha de tenir en compte les tres etapes de comprensió del joc: egocèntrica, sumativa i col·lectiva.

Per què inscriure’s a l’Athlètic Matadeperenc?

Un Club de Matadepera on aprendre és divertit.

Som un Club familiar i integrador on intentem donar l’oportunitat a tots els nens i nenes de Matadepera i voltants al fet que puguin practicar el futbol, tant en la vessant més formativa com en la competitiva.

Coordinat des de la coordinació de futbol base, els entrenadors/educadors aniran assolint les etapes de formació integral dels jugadors, seguint els continguts i objectius esportius estipulats pel club, oferint la millor formació pels nostres jugadors i jugadores.

ORGANITZACIÓ EN ÀREES DE TREBALL

Entrenament de REALITAT VIRTUAL

SoccerDream  és un software que permet treballar una sèrie de conceptes mitjançant una onada. El programa recull dades evaluatives a temps real per quantificar i cualificar.

Els 3 conceptes que es treballes són: Posicionament en el camp, identificar espais lliures i generar línia de passada.

Entrenaments de PERCEPCIÓ

Aquesta àrea està enfocada a ensenyar als nostres jugadors a percebre la informació més rellevant durant els partits.

Alguns dels conceptes que es treballes en aquesta àrea són: Identificar espais lliures, espais en creixement, orientació corporal i identificar rivals i companys.

Entrenament específic per DEMARCACIÓ

Aquesta àrea ajuda als jugadors a potenciar els seus fonaments individuals per demarcació, proporcionant-los més recursos per entendre el joc durant el partit.

Els entrenaments es divideixen per posicions en les que es pot treballar un contingut similar (Defenses/Pivots i Migcampistes/Extrems/Davanters).

ANÀLISI conductual dels entrenadors

Per garantir que els nostres jugadors siguin feliços i rebin una formació excel·lent hem de tenir cura dels aspectes formals, actituts i comportaments dels seus entrenadors.

Per aconseguir això es realitzen anàlisis, formacions i informes sobre les conductes i maneres de transmetre la informació als jugadors.

FORMACIÓ d’entrenadors

Posem sobre la taula estratègies de supervivència win-win per assegurar una dominació proactiva fins el final.

Preparació FÍSICA

Garantim la forma física del jugador per acompanyar el màxim possible el nivell cognitiu. 

Entrenament de PORTERS

Dedicació màxima per part d’un equip de professionals per connectar la porteria amb la resta del joc.

Vols formar part del nostre Club?

Club familiar i integrador on intentem donar l’oportunitat a tots els nens i nenes de Matadepera i voltants al fet que puguin practicar el futbol, tant en la vessant més formativa com en la competitiva.

Open chat
Vols jugar a l'Athletic Matadeperenc?
Hola 😄, quan puc venir a entrenar amb l'ATM?