Coneixem les línies estratègiques del PLEM

L’Athlètic Matadeperenc ha participat com a entitat, conjuntament amb altres entitats locals, a la primera reunió participativa del Pla Local de L’Esport de Matadepera realitzada la primera setmana de desembre al casal de cultura municipal. L’objectiu de la sessió ha estat conèixer les línies d’acció estratègiques en l’elaboració del PLEM (Pla Local de l’Esport de Matadepera) que va presentar a totes les entitats assistents la Consultora esport &lleure itik.

Un pla d’acció fruit del treball i la dedicació

En aquest sentit i aprofitant l’ocasió, volem constatar l’esforç i dedicació que s’està fent des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament Matadepera per organitzar aquest programa d’acció en el que podria ser, el nou Pla Estratègic de l’Esport i Actualització del Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius del Municipi de Matadepera. La consultora a través de la seva ponent ens ha informat quines serien les línies d’acció estratègiques i el programa d’acció. Finalment han deixat un espai per que les entitats esportives locals que hem assistit, participem i votem en la concreció dels programes d’acció, terminis, prioritats, i aportar idees suggeriments. Una oportunitat que des de l’Athlètic Matadeperenc hem volgut aprofitar. 

Els valors del nostre club

Participació

T

Transparència

N

Bé comú

El nostre club es basa en valors com la formació, la participació, transparència i el bé comú. Valors que ens ajuden a ser millors i més equitatius, i alhora sostenibles. Moltes vegades la solució està en millorar els recursos existents i sent més curosos i precisos. En el document que se’ns va presentar n’hem tret algunes idees que treballades i en bona sintonia poden ser útils. I és per això que el nostre punt de vista per impulsar el PLEM haurien de ser fonamentals en 5 passos com eixos bàsics alhora de professionalitzar les nostres entitats del municipi:

 1. Fomentar la professionalització de les entitats esportives locals, que siguin entitats sense ànim de lucre amb estructura professional i oberta sempre als socis.
 2. Impulsar i apostar per la implementació de nous recursos digitals per la millor gestió i cooperació amb l’administració (aquesta aplicació facilitaria el procés per donar d’alta els abonats de cada entitat a l’ús de les instal·lacions esportives).
 3. Poder dur a terme una auditoria anual supervisada per l’entitat i verificada per l’administració.
 4. Crear un Hub esportiu o Casal de l’esport per fomentar la cooperació entre entitats locals esportives, impulsar la formació i la millora de les instal·lacions.
 5. Millores i manteniment constant dels equipaments municipals en funció de les necessitats de les entitats, segons els abonats existents reals.

Amb l’ànim d’aportar sota el nostre punt de vista, idees o suggeriments en aquest Pla Estratègic d’acció, es per això que hem volgut detallar-ne aquests primers cinc punts importants per la bona dinàmica, la transparència i la professionalització de les entitats del nostre poble.

   

  Open chat
  Vols jugar a l'Athletic Matadeperenc?
  Hola 😄, quan puc venir a entrenar amb l'ATM?